Dood van de waanzinnige graaf Willem IV

Het artikel ‘de dood van de waanzinnige graaf Willem IV’  diept het leven van Bernt verder uit. Het artikel gaat in eerste instantie over de aanval in 1345 van de Hollandse graaf Willem IV op de stad Utrecht en zijn sneuvelen in Friesland in hetzelfde jaar. Het duurt dan nog ongeveer tien jaar voordat Bernt Proeys wordt geboren. Maar zijn leven én zijn dood worden sterk beïnvloed door de ontwikkelingen die op gang komen door de dood van Willem IV. Deze ontwikkelingen worden in het artikel beschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: