Een onzichtbare en dodelijke vijand

De Belgische monnik Louis Sanctus van Beringen schrijft in een brief in 1348 over apocalyptische regens van kikkers, slangen en schorpioenen. Het ware gezicht van de pestepidemie die hij probeert te beschrijven, is misschien nog wel gruwelijker. De ziekte roeit binnen de kortste keren minstens een derde van de West-Europese bevolking uit, zo’n twintig miljoen mensen. Ook in Utrecht slaat de zwarte dood toe. De joden krijgen de schuld ervan en worden vervolgd en vermoord. Je leest erover in een onzichtbare en dodelijke vijand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: