De nazaten van Bernt Proeys.

Bernt Proeys wordt in 1425 op een gruwelijk manier vermoord. En de familienaam Proeys sterft na een paar generaties helemaal uit. Dat betekent echter niet dat zijn DNA verdwenen is. Sterker nog, het is tot op de dag van vandaag aanwezig in de stad. Universiteitshoogleraar Herman Philipse (Universiteit van Utrecht) is de zeventiende generatie na Bernt. De meeste van de tussengelegen generaties woonden en werkten in de stad. En zoals zo vaak valt de appel niet ver van de boom. Er komen opvallend veel notabelen voor in de generaties na Bernt.

De stamboom die Bernt verbindt met Herman Philipse is (met zijn toestemming) hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: