Met een zilveren lepel

Over de voorouders van Bernt Proeys zijn slechts fragmenten terug te vinden in de archieven. Maar de brokstukken die we in handen hebben, geven een behoorlijk duidelijk beeld. De familie Proeys behoort al eeuwen voor de geboorte van de latere burgemeester tot de elite van Utrecht. En de stelling dat Bernt met een zilveren lepel in de mond geboren is, kan dan ook moeiteloos verdedigd worden. Zeker als we de Duitse wortels van de familie Proeys in ogenschouw nemen. De familie Proeys stamt namelijk af van een zeer oud adellijk Beiers geslacht.

Lees er alles over in dit nieuwe verhaal dat aansluit bij het eerdere artikel over de stamreeks van Bernt Proeys.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: