Video: Op pad met Maarten van Rossem

“Dat is toch een wonderbare geschiedenis! En dat allemaal als gevolg van de brute moord door die slagers op de burgemeester, ziek in zijn bed. Waar je aan ziet dat vaak een klein historisch detail uitgroeit tot een enorme geschiedenis”.

Met die woorden sluit Maarten van Rossem zijn programma ‘Van Rossem vertelt’ af. In het programma leid ik hem rond door de historische binnenstad van Utrecht en langs een prachtig kerkhofje in Jutphaas. Ik vertel hem over de moord op burgemeester Bernt Proeys. En we bezoeken de grafsteen waar Bernt mogelijk onder heeft gelegen.

De uitzending is hier terug te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: