Nieuw licht op rol slagers

Opnieuw duik ik in de oudste historische bronnen om meer te weten te komen over de precieze toedracht rond de dood van Bernt Proeys.

De uitkomst van dit onderzoek is verrassend en werpt nieuw licht op de rol van de slagers. Want ze blijken lang niet als enigen betrokken bij de moord op de raadsburgemeester. Toch schuiven de eeuwen de schuld in hun schoenen. Is dat een gevolg van een sterk staaltje politieke framing avant la lettre? Of geven de archieven hun geheimen nog niet prijs en missen we informatie over de rol die de vleeshouwers speelden? Oordeel zelf na het lezen van dit artikel.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: